café mystra

Sikeres partiszervezés 4 lépésben

Emlékezetes partit szervezni általában mindenkinek nagy kihívást jelent, mert még a leggondosabb tervezés mellett is könnyen bezavarhatnak váratlan események. Íme néhány hasznos tipp, melyek segítségével csökkenthető a szervezéssel járó stressz és a felesleges körök száma.

1. Vázold fel a kiindulópontokat

Határozd meg a parti időpontját és helyszínét.

Kalkuláld ki, mennyi pénzt tudsz a buli lebonyolítására szánni, mert ehhez kell igazítani a parti méretét és költségvetését.

Tervezd meg a parti témáját, ami illik az eseményhez: szülinap, gyerekzsúr, évforduló, halloween, szilveszter stb.

Készíts vendéglistát.

2. Írj részletes időrendi listát a tennivalókról

Gondold végig alaposan, hogy a parti lebonyolításához pontosan mire van szükség és írd le egy listára, hogy ne legyen semmi elfelejtve. Legfontosabbak: meghívók kiküldése, vendégek extra igényeinek begyűjtése (pl. vacsoránál speciális étrend, allergia), részletes bevásárlólista, tányérok, poharak, evőeszközök, székek, dekoráció, zene.

Állítsd fel a teendők időrendi sorrendjét. Nézd végig, hogy mi az, amit már a buli napja előtt is el tudsz végezni. A bevásárlást például korábban is el lehet intézni, előző nap pedig ki lehet takarítani és fel lehet tenni a dekorációt. Ne mindent egy napra tervezz be! Fontos, hogy amennyiben te főzöl-sütsz a partira, akkor hagyj magadnak legalább egy órát, ami alatt kicsit kipihenheted és rendbeszedheted magad még a vendégek érkezése előtt.

Megkönnyíti a dolgod, ha keresel a neten egy szimpatikus, a programnak megfelelő lista sablont, amely tartalmazza a szükséges tennivalókat. Töltsd le és nyomtasd ki. Egy jó lista nagyon hasznos, ami még gyakorlott partiszervezőknek is komoly segítség lehet.

Gondoskodj apró ajándékokról a vendégek számára, amit emlékbe hazavihetek a buliról. Ez különösen fontos, ha formális eseményt szervezel, és majdhogynem kötelező gyerekzsúr esetén.

Néhány nappal korábban értesítsd a szomszédokat, hogy bulit rendezel, ami a szokásosnál nagyobb zajjal és mozgással járhat.

3. Tervezd meg a menüt

Valamilyen ételt, italt mindenképpen fel kell szolgálni egy partin. Az esemény apropója határozza meg, hogy ünnepélyes vacsorát, állófogadást vagy éppen egy teljesen laza bulit szervezünk.

Amennyiben nem túl formális partiról van szó, akkor a svédasztal tökéletes megoldás. Egy nagyobb asztalon elrendezzük az ételeket, tányérokat, evőeszközöket, szalvétát, így mindenki kedve és ízlése szerint ki tudja magát szolgálni. Ha lehetőség van rá, akkor egy másik asztalon helyezzük el az italokat és poharakat.

Ha néhány barátot várunk vacsorára, akkor egy szimplább menü is megfelelő.

Formális parti esetén komplett étlapban kell gondolkodni, előételtől a desszertig.

Ha gyerekek is résztvesznek a bulin, az ő ételeikről külön gondoskoni kell, mert a felnőtteknek szánt esetleg fűszeres, különleges vagy éppen kifinomult gourmet falatokat ők nem feltétlenül fogják értékelni.

A jófajta italokról (alkohol, üdcsik, víz, kávé, tea) bőségesen gondoskodjunk!

A teríték megtervezésénél tartsuk szem előtt a kevesebb több elvét akár formális, akár informális partiról van szó.

4. Vedd könnyen!

Ha tiszta ideg vagy egész nap, az nem fogja segíteni a buli lebonyolítását.

Mindenekelőtt kövesd a fentebb említett listádat, hogy csökkentsd a kellemetlen meglepetések esélyét. Amit csak lehet, intézd el a bulit megelőző napokban.

Válaszd ki előre, hogy melyik ruhád fogod viselni, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodnod az öltözködéssel.

A parti kezdete előtt igyál egy finom teát, nyugodj le, így a vendégeket is jó hangulatban fogadhatod és szuper lesz az este!

Képek forrása és további inspiráció a blog Pinterest oldalán

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!