café mystra

Az étkező

Elsősorban azért írom ezt a blogot, mert mélyen hiszek abban, hogy lakókörnyezetünk hatással van gondolkodásunkra, érzelmeinkre, személyes fejlődésünkre és energiaszintünkre, ezért folyamatosan inspirációt gyűjtök a harmonikus miliő megteremtéséhez. Sokféle út, sokféle stílus van, amelyeket megismerve rátalálhatunk a saját természetünkhöz, vérmérsékletünkhöz leginkább illő lakberendezési módra. Ha gondosan odafigyelünk otthonunk formálására, a különböző helyiségek tudatos alakítására, akkor az az egész életünket kedvezően fogja befolyásolni.

Az étkező jelentős szerepet játszik egészségünk fenntartásában, mert az itt elfogyasztott étellel biztosítjuk szervezetünk számára a szükséges energiát. Ezért amennyiben az otthonunk adottságai engedik, mindenképpen érdemes egy külön helyiséget biztosítani az étkezésekhez. Az étel elfogyasztása hatással van az egészségünkre, gondolatainkra, közérzetünkre, ezért fontos, hogy megfelelő, nyugodt környezetben tehessük ezt meg.

Akár elegáns, akár kötetlenebb hangulatú az otthonunk, az étkező stílusát könnyen hozzá tudjuk igazítani a lakás többi részéhez.

Legfontosabb, hogy az étkezőben legyen rend, nyugalom, elegendő fény, egy megfelelő méretű asztal (legjobb, ha nagyobbítható) és kényelmes székek. Ha szőnyeget is szeretnénk lefektetni, akkor célszerű olyat választani, ami könnyen tisztítható. Ha van rá hely, akkor egy tálalószekrényt is beállíthatunk a könnyebb terítés érdekében.

Ha kénytelenek vagyunk a konyhában elfogyasztani az ételt, akkor is próbáljuk meg kissé elkülöníteni a főzés és az étkezés folyamatát: csináljunk rendet főzés után, szépen terítsük meg az asztalt, gyújtsunk gyertyát, hogy teljes figyelmünket a táplálkozásnak, az étel élvezetének tudjuk szentelni.

A terítéshez legpraktikusabb egy igényes, lehetőleg fehér, letisztult formavilágú alap étkészletet beszerezni, mert időtálló, bármilyen stílusú berendezéshez illik és jól variálható. A fehér készletet alkalomtól függően bármikor könnyen kombinálhatjuk különböző színű és mintájú kiegészítőkkel (kínálótálak, fűszertartók, gyertyatartók, szalvéták stb.), ezzel biztosíthatjuk a változatosságot és rugalmasságot. Nyugodtan játszhatunk a stílusokkal.

A textileket évszakonként cserélgethetjük, így mindig friss és hangulatos környezetben ülhetünk asztalhoz, eképpen az étkezéssel nemcsak testünket, de lelkünket is táplálhatjuk.

Képek forrása és további inspiráció a blog Pinterest oldalán

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!