café mystra

Tágas otthon kis helyen is elfér

Hogyan alakítsunk ki tágas, világos lakóteret mindössze 39 négyzetméteren?

Nos, akinek kis alapterületű lakás áll rendelkezésére, annak nagyon gondosan és alaposan át kell gondolnia a berendezés kérdését.

Először is, meg kell barátkoznia azzal az aranyszabállyal, hogy a kevesebb több. Sajnos nincs mese, le kell mondani minden felesleges sallangról, és csak a legszükségesebbekre kell fókuszálni.

Át kell gondolni, hogy hova lehetne beépített bútort csináltatni. A méretre, saját igények alapján tervezett és készített bútor maga a luxus! Ne sajnáljuk hát az időt és energiát a tervezésre, hiszen ez lesz a berendezés alapja, amelyet évekig fogunk használni. Vegyük fontolóra a lakás magasságából adódó lehetőségeket is.

Az összes többi bútor legyen többfunkciós, és viszonylag kis méretű. A könyvespolcokból válasszunk lehetőleg kisebb mélységűt, a kanapéból kinyithatót, a cipősszekrényből magas, vékony megoldásút, az étkezőasztalból összecsukhatót, és így tovább.

Alkalmazzunk világos színeket. A falakra a fehér vagy tojáshéjszín a legjobb választás, ahogy a nagyobb bútorokra és szőnyegekre is. A faanyag szintén jó, ha fehér vagy világos natúr színű. Kiegészítésként természetesen bevethetünk itt-ott élénkebb színfoltokat, illetve látványos kontrasztként mértékkel feketét is.

A zsúfoltság és rendetlenség elkerülése érdekében dísztárgyból legyen kevés kitéve, de azok fejezzék ki egyéniségünket és érdeklődési körünket.

Ennyi “okosság” után pedig íme egy élő példa egyenesen Göteborgól arra, hogyan is valósulhat meg mindez a gyakorlatban. Harminckilenc négyzetméteren.

Képek köszönettel innen

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

Köszönöm, hogy betértél néhány percre a Café Mystrába, máskor is érdekes bejegyzésekkel, újabb inspirációkkal várlak vissza!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!