café mystra

Stílus inspiráció idősebb hölgyeknek

Ahogy egy kritikus komment kapcsán múlt héten ígértem, összegyűjtöttem mára jó pár inspiráló öltözködési tippet idősebb hölgyek számára.

Azt gondolom, hogy 50-60 év felett is mindenki bátran felvállalhatja és ruházatával kifejezheti egyéniségét, nőiességét. A jó ízlés, elegancia és benső szépség nincs korhoz kötve, sőt, mint a jó bor, minél idősebb annál értékesebb. A benső derű, a megőrzött életvidámság és kreativitás átsugárzik a ráncokon, ellenállhatatlan szépséggel vonja be az arcot.

Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik kilépni a megszokottból, a nénis sztereotípiákból. Mégis bíztatnék rá minden idősebb hölgyet, merítsen inspirációt ezekből a képekből, merjen változtatni. Ha itt a neten olvassa ezt a posztot, az semmi mást nem bizonyít, mint hogy fiatalosan gondolkodik, lépést tart a korral és a mindennapi élet változásaival. Miért ne fejezhetné ezt ki a külsejével is?!

Mit javasolnék kezdésként? Mindenki hallgasson a szívére, kísérletezzen bátran színekkel, frizurával, sminkkel, kiegészítőkkel. Merjünk bemenni olyan boltokba is, amelyeket eddig elkerültünk, próbáljunk fel olyan új szabásokat, színeket, amelyektől eddig tartózkodtunk. Lehet, hogy tíz esetből kilencszer nem fog tetszeni, amit a tükörben látunk, de talán éppen a tizedik lesz az igazi! Találjuk meg azt, ami összhangban van az egyéniségünkkel, nem kell megfelelni senki elvárásának sem.

Érdemes azonban elkerülni az olyan kimondottan fiatalos ruhadarabokat, mint a miniszoknya, rövidnadrág, túlságosan mély dekoltázs, szakadt farmer vagy párducmintás anyag, amelyekkel csak mesterkéltté válnánk.

A jólápoltság kombinálva egy szép, kerek nyakú felsővel, előnyös szabású nadrággal, hosszú nyaklánccal, csinos cipővel és egy jó táskával mindig megfelelő választás. Aztán ha belejöttünk az új öltözködési szokásba, megízleljük a kreativitás új zamatát, akkor onnantól kezdve mindig vidáman nézhetünk a tükörbe.

Nekem szeretett Nagymamám példája lebeg szemeim előtt: legyen inkább csak két váltás ruhánk, de az kiváló minőségű és időtálló, és soha, de soha ne menjünk ki az utcára fésületlenül, valamint egy finom, halvány árnyalatú rúzs nélkül. Maradjunk mindig valódi nők!

Képek köszönettel a Pinterestről

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

Köszönöm, hogy betértél néhány percre a Café Mystrába, máskor is érdekes bejegyzésekkel, újabb inspirációkkal várlak vissza!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!