café mystra

Egy dán család New York-i otthona

A Manhattan szívében élő dán család otthonáról készült képsorozat számomra az utóbbi idők egyik leginspirálóbb lakberendezési anyaga.

A hamisítatlan skandináv stílusban berendezett 110 négyzetméteres lakás kialakításakor jó érzékkel keverték az ikonikus dizájner bútorokat az olcsóbb áruházi cuccokkal. A szellős elrendezés kellemes a szemnek és kellően nagy szabad teret biztosít a gyerekek (és persze a felnőttek) mozgásához is.

Már többször utaltam rá korábbi bejegyzésekben, hogy a tölgyfa padló és a fehér falak milyen remek alapokat biztosítanak a modern városi lakások berendezéséhez. Itt is ezt látjuk. Az egyszerű vonalvezetésű, ám kényelmes bútorok igazán jól mutatnak ebben a környezetben. A nagyobb felületeken használt visszafogott színeket klasszul feldobja egy-egy narancsszínű kiegészítő tárgy. Ettől egyszerre vidámabb, élettelibb lett az összhatás. A narancssárga, mint kiegészítő szín az évszakhoz is tökéletesen illik, finoman fokozza az őszi hangulatot az enteriőrben.

Sok skandináv otthonban látom, milyen ügyesen dekorálják az ablakpárkányt. Ehhez természetesen nem elhanyagolható tény, hogy ők ritkán használnak függönyt, inkább csak a hálószobák intimitását őrzik vele. Nálunk a csupaszon hagyott ablak nem jellemző, viszont a módszerük engem arra inspirál, hogy például a polcokat, alacsony szekrények tetejét (vagyis a párkányokhoz hasonló keskeny, kisméretű felületeket) díszítsem ezzel a megközelítéssel. Ha nem is lehet a nagyon tetsző kompozíciót egy az egyben lemásolni, mindig igyekszem megtalálni a lehetőséget, amivel adaptálhatok egy-egy szuper ötletet.

Valami megmagyarázhatatlan lelki közösséget érzek az itt élő családdal, talán azért, mert több közös nevezőt is felfedeztem a képeken a saját lakásunkkal – mondjuk éppen nem az Arne Jacobsen székeket vagy az apartman méretét, de lehet majd egyszer még azok is összejönnek…  🙂

Akárhogy is, ez a gyönyörű lakás engem újra és újra elvarázsol. Ízléses, rendezett és barátságos, éppen úgy kombinált összetevőkkel, ahogy én is szeretem.

dan_lakberendezes1 dan_lakberendezes2 dan_lakberendezes3 dan_lakberendezes4 dan_lakberendezes5 dan_lakberendezes6 dan_lakberendezes7 dan_lakberendezes8 dan_lakberendezes9 dan_lakberendezes10 dan_lakberendezes11

Forrás köszönettel

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. Ne felejtsd bejelölni a követés funkciót! 🙂

Köszönöm, hogy betértél néhány percre a Café Mystrába, máskor is érdekes bejegyzésekkel, újabb inspirációkkal várlak vissza!

♡♡♡

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!