café mystra

Apró lakás hatalmas stílusérzékkel

Az ünnepek alatt a szokásosnál kicsit több időm volt kedvenc hobbim, a lakáscsinosításhoz kapcsolódó inspirációk gyűjtögetésére.

Pinterestezés közben futottam bele egy fényképbe, amely ennek a 29 négyzetméteres, egyszobás svéd otthonnak a nappalijáról készült (lentebb a legelső felvétel). Orkánként ragadott magával az az egyszerű szépség, amit annyira, de annyira szeretek a skandináv lakásokban, hogy napokig képtelen voltam szabadulni a hatása alól. Egy végtelenül letisztult, mértéktartó, szerény enteriőr, amely szerintem mégis hihetetlenül gyönyörű.

A berendezés titka, hogy a rendelkezésre álló pénzt nagyon átgondoltan költötték el. A jó alapdarabokhoz, mint a kanapé és a szőnyeg, totál szimpla bútorokat társítottak, mint a tévét tartó pad vagy a puritán kivitelű polcok. A színek, kiegészítők kiválasztásában nem engedtek a koncepcióból: szigorúan ragaszkodtak a kevesebb több elvéhez.

Egy ilyen cseppnyi otthon rendezett összhatásának a fenntartása persze rengeteg önfegyelmet igényel. Alapból egy (vagy maximum két) ember rendszerető természete szükséges hozzá, valamint egy olyan attitűd, amely megelégszik a “szükséges és elégséges” megközelítéssel. Ahhoz, hogy egy kis alapterületű lakás ilyen ápolt, stílusos legyen és még viszonylag tágas hatást is keltsen, ahhoz nem lehet ötletszerűen mindent megvásárolni, ami megtetszik. Itt adott két beépített szekrény, a konyhabútor, némi kisebb tároló, esetleg még az ágyneműtartó, és ennyi – ezzel kell tudni együtt élni. Akinek viszont ez sikerül, annak a jutalma egy ilyen elképesztően szép kis kuckó lehet.

simple scandinavian home 1

simple scandinavian home 2

simple scandinavian home 3

simple scandinavian home 4

simple scandinavian home 5

simple scandinavian home 6

simple scandinavian home 7

simple scandinavian home 8

simple scandinavian home 9

simple scandinavian home 10

Forrás köszönettel

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

♡♡♡

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!