café mystra

Szépen terített asztal

Nagyon szeretem a szépen megterített asztal élményét.

Ünnepeken, jeles alkalmakkor mindenki igyekszik odafigyelni a terítésre, sok családban külön ünnepi étkészletet is őriznek ezekhez a felejthetetlen eseményekhez. Azonban a hétköznapokon is  jobban esik az étel, ha szépen, ízlésesen tálaljuk. A stílusos teríték különlegessé teszi még a legegyszerűbb ételt is.

Akár öltözködésről, akár lakásdekorációról vagy dizájnról van szó, én a kevesebb több elvét követem. Ugyanez igaz az asztalterítésre is. Úgy gondolom, hogy egy egyszerűen, de ötletesen megterített asztal minden étkezés hangulatát feldobja, és még csak nagyobb erőfeszítés sem kell hozzá. Kis lépés, nagy eredmény – hát nem szuper?!

A minimál stílus is lehet vidám és látványos, ha ügyesen csináljuk. A visszafogott színek, letisztult formák egy kis fantáziával csodás összképet adnak.

Mi kell hozzá?

1. Egy egyszerűségében szép, univerzálisan használható étkészlet, lehetőleg fehér színben (mert az minden stílushoz és alkalomhoz jól passzol).

2. Terítő, asztali futó vagy tányéralátét. Alapvetően ezek színe és anyaga fogja meghatározni az asztal összképét.

3. Evőeszközök, poharak, szalvéták az alkalomnak és a felszolgált ételnek megfelelően.

4. Kínálótálak. Praktikus, ha a főzőedények, sütőtálak önmagukban is esztétikusak, mert akkor bennük tálalhatjuk az ételt, nem lesz szükség extra tálaló cuccokra, és kevesebb lesz a mosogatnivaló is.

5. Kiegészítők: virágok, gyertyák, apróbb díszek. Ezekkel lehet mindig változatossá tenni a terítéket.

Az étkezés remek lehetőség arra, hogy a pillanatot feldobjuk valami kis aprósággal. Legyen szó egy kötetlen családi vacsoráról vagy egy hétvégi baráti összejövetelről, adjuk meg a módját a szépen terített asztallal!

table setting 1

table setting 2

table setting 3

table setting 4

table setting 5

Képek forrása és további ötletek a blog folyamatosan bővülő, tematikus Pinterest oldalán találhatók.

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

♡♡♡

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!