café mystra

Otthonos minimál 50 négyzetméteren

Az utóbbi hetekben különösen ráfókuszáltam a minimalizmusra, a mindennapi élet felszabadító egyszerűsítésére.

Szuper inspirációkat találok, amelyek – többek között – arra ösztönöznek, hogy csökkentsem a körülöttem felhalmozódott tárgyak, eszközök zavaró kavalkádját. Ez magában foglalja egyfelől a felesleges vásárlások kerülését, illetve azt is, hogy elkezdtem kiselejtezni mindent, ami akadályozza az energia szabad áramlását, ami hátráltat, ami szétzilál. Vagyis megszabadulni mindattól, amelyre egyszerűen nincs szükségem. Igyekszem megteremteni azt a szükséges és elégséges mértéket mindenben, legyen az a mondjuk például éppen a lakás berendezése, amely elégedettséggel, derűvel és a kibontakozás ígéretének felszabadító érzésével tölt el. Olyan mértéket, amely a valós minőségen alapul és azt célozza.

Ennek a skandináv otthonnak a képeiben is megtaláltam ezt a megközelítést.

Alig ötven négyzetméteren ilyen rendezett, levegős, kiegyensúlyozott enteriőrt létrehozni és fenntartani csakis úgy lehet, ha nem esünk a felesleges tárgyhalmozás csapdájába.

Egy minimalista szemléletű, de mégis otthonos, jól használható lakás megteremtéséhez önismeretre, a családon belül vállalható kompromisszumokra és alaposan átgondolt választásokra van szükség. No meg kreatív ötletekre, amelyekkel kimaxolhatók a rendelkezésünkre álló lehetőségek.

scandinavian minimal 1

scandinavian minimal 2

scandinavian minimal 3

scandinavian minimal 4

scandinavian minimal 5

scandinavian minimal 6

scandinavian minimal 7

scandinavian minimal 8

scandinavian minimal 9

scandinavian minimal 10

scandinavian minimal 11

Képek köszönettel innen

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

♡♡♡

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!