café mystra

Midsummer

Nyárközép, napforduló, Szentivánéj… Az év leghosszabb napját, legrövidebb éjszakáját egyfajta mágikus hangulat járja át. A ráhangolódás könnyen megtörténhet egy kis alkalomhoz illő dekoráció segítségével. A napforduló ünnepén nincs szükség hivalkodó ötletekre, komplikált megoldásokra vagy túlgondolt dekorra. Inkább érdemes a természetközeliségre, keresetlen egyszerűségre törekedni. Vadvirágok, gyertyák, fényfüzérek, finom ételek és italok – éppen elegendő a varázslatos atmoszféra… Tovább »

Szépen terített asztal

Nagyon szeretem a szépen megterített asztal élményét. Ünnepeken, jeles alkalmakkor mindenki igyekszik odafigyelni a terítésre, sok családban külön ünnepi étkészletet is őriznek ezekhez a felejthetetlen eseményekhez. Azonban a hétköznapokon is  jobban esik az étel, ha szépen, ízlésesen tálaljuk. A stílusos teríték különlegessé teszi még a legegyszerűbb ételt is. Akár öltözködésről, akár lakásdekorációról vagy dizájnról van… Tovább »

Harmonikus jógasarok kialakítása otthon 3 lépésben

A jóga gyakorlása az egyik legjobb, legsokrétűbb, leghasznosabb dolog, amit az egészségünk érdekében tehetünk. Nagyon fontos, hogy az alapokat mindenképpen egy jól felkészült oktatótól sajátítsuk el. Bár az oktató segítségét és a csoportos órán áramló dinamikát később sem pótolja igazán az otthoni gyakorlás, de adódhat olyan élethelyzet, amikor nem tudunk rendszeresen ellátogatni kedvenc jógastúdiónkba. Ilyenkor sem kell azonban… Tovább »

Inspiráció egyszerű, de látványos ajándékcsomagoláshoz

Általában december 23-án este szoktam nekiülni az ajándékok becsomagolásának, így ma estére már adott a programom. 🙂 Kedvelem a természetes hatású, egyszerű, ugyanakkor látványos csomagokat, melyeket igyekszem egyrészt a karácsonyi dekor stílusához, másrészt a megajándékozott egyéniségéhez igazítani. Ebben az évben az inspirációt a fekete-fehér-natúr-arany színkombináció adja, amin gondolom rendszeres olvasóim már meg sem lepődnek. 🙂 Ez… Tovább »

Minimalizmus

Óh, erre az idézetre az imént bukkantam rá és most muszáj meg is osztanom. Annyira, de annyira megérintett, mert tökéletesen és pontosan fogalmazza meg azt az ideát, amely felé lépésről lépésre haladok, amelyet kíváncsian keresek az élet kulisszái között (és amely folyamat egyébként jól nyomon is követhető itt a blogomon 🙂 ). Számomra valóban szívdobogtató öröm… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!