café mystra

Kávészünet #27

Ez a hét nekem jól megérdemelt családi nyaralással telt a Balatonon, csodálatos környezetben, fantasztikusan szép idővel. Az élet ettől függetlenül zavartalanul folyt a blogon is, mert előre betáraztam minden napra egy-egy posztot. Ha nem volt időd vagy kedved hét közben elolvasni őket, akkor íme egy rövid összefoglaló az eheti bejegyzésekről. A múlt héten azt ígértem,… Tovább »

Kávészünet #26

Megkezdődött a nyári szabadságok szezonja. Egy kis szabadságra ugyanis mindannyiunknak szüksége van. (Átvitt értelemben is, de most konkrétan a munkaszünetre gondolok.) A legtöbb munkahelyen egyre nagyobb a hajtás, egyre több az elvárás, ezzel együtt folyamatosan fokozódik lelkünkben és testünkben a nyomás. Még a leginspirálóbb, legváltozatosabb, szívből végzett munka is előbb-utóbb lefáraszt. Észre sem vesszük, és… Tovább »

Kávészünet #25

Végre itt a szombat, egy igazi nyári hétvége a napforduló és Szent Iván éj jegyében. Valamiért különlegesnek érzem ezt az időszakot, amikor a nap éppen pályája csúcsán jár, amikor leghosszabbak a nappalok, még előttünk a nyár és vele az évszak minden jósága. Lehet, hogy csak én érzem így, de ez a kora nyár valahogy olyan… Tovább »

Kávészünet #24

Végre megérkezett az igazi nyáridő napsütéssel, kellemes hőmérséklettel és azzal a bizonyos hamisítatlan nyári illattal a levegőben! Ilyenkor valahogy sokkal energikusabban és lendületesebben mennek a dolgok. Néha azonban jólesik csak önmagunkkal tölteni egy kis időt. Az állandóan rohanó életvitelünk mellett olykor kell egy kis csend és nyugalom. Amikor nincs semmi kötelezettség, semmi megfelelési kényszer, semmi… Tovább »

Kávészünet #23

Sok év után ezen a héten újra megnéztük Az élet egy füttyszó című filmet. Ez egy csodálatos kubai alkotás, különleges hangulattal, nagyon szerethető karakterekkel, álomszerű sztorival sorsról, szenvedélyről és szabadságról. Három ember története fut párhuzamosan a szemünk előtt, látszólag különösebb összefüggések nélkül, míg végül egy adott helyen és időben a szálak összefutnak. A film számomra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!