café mystra

Teaidő

Jó, jó, én igazából kávébubus vagyok, de azért a finom teát is szeretem. Főleg, ha megfelelően van elkészítve, ízesítve és tálalva. Általában délután, de alkalomtól, időjárástól és hangulattól függően persze máskor is jöhet.

Teát ihatunk azért, mert hideg van és azért is, mert meleg van. Ha kell felpörget, ha kell megnyugtat. Lényeg, hogy jól válasszuk meg, milyen fajtát igyunk éppen. Mert mondjuk ha hideg van és esik, akkor a jófajta fekete tea (akár ízesítve is, mint az Earl Grey) a nyerő, nálam éppen kevés barnacukorral és tejjel, ahogy Angliában tanultam. Ha szimplán szürke az idő és a hangulat, akkor herbatea esik jól melegítő fűszerezéssel, ami felvidítja a szívet is. Meleg, napos időben viszont inkább gyümölcsteát főzök. A variációk száma végtelen.

Érdemes odafigyelni arra, hogy jó minőségű teafüvet válasszunk és megfelelő hőmérsékletű vízzel készítsük el az italt.

Mondanom sem kell, imádom a klassz bögréket és csészéket, számomra a válogatott, minőségi teafű mellett ez a hangulatos teázás alappillére. Akár magunkban, csendben vagy jó társasággal elfogyasztva a teázás a nap egyik fénypontja. Egyszerűen csak figyeld meg, élvezd az illatát, színét, ízét, és megtörténik a csoda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek forrása és további inspiráció itt

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!