Hűvös őszi és téli estéken jólesik a meleg, illatos, fűszeres forralt bor. Elkészítéséhez rengeteg receptet találni a neten. Bevallom, én idén készítettem életemben először, konkrétan múlt vasárnap délután. Kiválasztottam egy számomra szimpatikus receptet és azt alakítottam úgy, ahogy szerintem a mi ízlésünknek a legjobban megfelelne. És lám, tényleg nagyon finom lett a végeredmény! 🙂
Én az alábbi hozzávalókból készítettem:
1 üveg jó minőségű, de nem túl drága vörösbor (a heti bevásárláskor éppen Mészáros Pál kékfrankosa volt akciós, de persze lehet édes bort is használni, ha valaki inkább azt szereti)
kb 3 deci víz
10 darab szegfűszeg, 4 szem szegfűbors, 2 egész fahéj
1 evőkanál finomítatlan nádcukor
1 narancs
A vízben néhány percig forraltam a fűszereket, a cukrot és a narancsot, majd hozzáöntöttem a bort. Forráspont előtt elzártam a tüzet, mert azt a tanácsot olvastam sok helyen, hogy a bort magát ne forraljuk.
Legközelebb más gyümölcsöket is fogok beletenni, mondjuk almát, körtét vagy valami őszi bogyós termést. Vagy esetleg lecsepegtetett meggybefőttet.
Képek köszönettel a Pinterestről
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, ahol plusz tartalmakat találsz és értesítést kapsz a friss posztokról is. 🙂
Köszönöm, hogy betértél néhány percre a Café Mystrába, máskor is érdekes bejegyzésekkel, újabb inspirációkkal várlak vissza!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: